Om oss

Baptistkyrkan Linköping hittar du i centrala Linköping. Hit är DU VARMT VÄLKOMMEN! Detta gäller DIG oavsett om du aldrig varit i en kyrka eller om du är församlingsmedlem och springer här ofta, det gäller dig som är nyfiken på Gud eller den kristna tron, dig som bara vill kolla läget och dig som vill hitta en plats att bara sitta ner och stanna upp inför livet.

Varje söndag är du välkommen på gudstjänst – detta är 1 – 1,5 timmes samlingar i kyrksalen som fylls av sång och musik, av bibelord och predikan (ett tal utifrån Bibeln). Det är samlingar som ger tillfälle att stanna upp och be personligt för den som vill det, men också be för varandra, för vår stad och vår värld. Efter dessa samlingar är alla som vill välkomna att stanna kvar och fika, det är ett viktigt tillfälle och en möjlighet att lära känna varandra.

Onsdag – torsdag kl 11:30 – 13:00 är du välkommen till Öppen Kyrka i kyrksalen. Där möts du av lugn musik, du är välkommen att BARA VARA en lång eller kort stund. Vill du så finns möjlighet att tända ett böneljus, skriva ner ett böneämne på en lapp (som vi ber för i kommande gudstjänst). Om du önskar ber vi gärna personligt för dig eller det du tänker på, i så fall vänder du dig till den person från församlingen som finns på plats.

Baptistkyrkans pastorer vill gärna samtala med dig. Livet går upp och ned. Ibland gör det ont, ibland har vi frågor, ibland står vi vid ett vägskäl och vet inte riktigt vart vi ska ta nästa steg. Då kan det vara gott att ha någon att prata med. Vi pastorer i Baptistkyrkan har absolut tystnadsplikt. Vi har tid att prata med dig och ett samtal kostar ingenting. Maila eller ring oss, så bestämmer vi en tid när vi kan träffas.

Är du nyfiken på kristen tro – välkommen att gå en Alphakurs – det är en grundkurs i kristen tro som är för alla som vill veta mer om kristen tro, den är för dig som inte har någon koll på kristen tro, för dig som vet lite eller för dig som vet mycket och på nytt vill fördjupa dig i grunderna i kristen tro. Denna kurs pågår i 10 veckor, under dessa veckor ses vi en vardagskväll i veckan och så ses vi även en heldag (oftast en lördag). Kursen är kostnadsfri, men om du har möjlighet så önskar vi att du betalar för måltiderna & kurshäftet. Vill du gå denna kurs så hör av dig till någon av våra pastorer (kontaktuppgifterna finns under ”kontakt” längst upp på startsidan).

I Baptistkyrkan står vi gärna till tjänst i glädje och sorg. Här finns vigsel, barnvälsignelse (en enkel ceremoni då församlingen välkomnar fram barnet tillsammans med dess förälder/föräldrar och ber om Guds välsignelse över det), troendedop (vi döper dig som kommit fram till att du vill bli en kristen), konfirmationsläsning (när vi har tillräckligt många anmälningar), barnmusik, söndagsträffen och mycket mer. Vill du ha hjälp med något av detta så hör av dig till någon av våra pastorer.