Vill du följa Jesus?

Hon växte upp i en familj där den kristna tron och kyrkan inte var en naturlig del av livet. Kunskapen om den kristna tron var inte särskilt stor. Hon pluggade och började jobba som lärare och så blev hon tillsammans med en kristen kille. Helt plötsligt hade den kristna tron genom hennes pojkvän något med hennes liv att göra. Hon bestämde sig för att gå en Alphakurs – en grundkurs i kristen tro – och en bit in i den kursen berättade hon för mig att det var som att en helt ny värld hade öppnat sig för henne, en ny dimension som hon tidigare inte hade en aning om att den fanns. Tiden gick och ett drygt år senare satt jag i en gudstjänst som förebedjare. I våra gudstjänster finns det möjlighet att gå till en förebedjare – det är en person som vill be personligt för dig eller det du berättar. Den söndagen kom hon fram och sa – nu är jag redo att ta emot Jesus – hon gjorde det där och då, vi bad och när hon gick därifrån så syntes det på henne att något hänt. Min man som inte visste vad som hänt frågade när vi kom hem vad som hade hänt med henne – han sa att hon strålade av glädje. Jag visste vad som hänt – Jesus hade precis flyttat in i hennes liv och det gick inte att missa.

Vill du oxå följa Jesus?

Han var en sådan där som arbetade, arbetade och arbetade. Han var på gränsen till att bli utbränd. Han och hela familjen stod vid ett vägskäl. De bodde på en ort där de varken arbetade eller hade någon de umgicks med. Frågan var om de skulle bo kvar eller om de skulle de flytta. Mitt i denna tid av vägval – sökte familjen upp församlingen på orten – genom församlingen hittade de vänner där de bor och genom församlingen hittade han en väg ur utbrändheten. Han jobbade mycket efter att de hittat in i församlingen också – men inte alls på samma sätt. Tidigare hade arbetet varit ett sätt att slippa tänka på allt det jobbiga han varit med om. Genom gudstjänster varje vecka fick han ett naturligt tillfälle att stanna upp & våga tänka klart. Att vara del i församlingen är som att vara en del av Jesu kropp här i världen, han följde nu Jesus gemensamt med andra i församlingen.

Vill du oxå följa Jesus?

Jag har vuxit upp i en kristen familj. Så länge jag kan minnas har jag haft en tro på Gud. För mig är det mer naturligt att tro att Gud finns än att han inte finns. Min tro handlar mer och mer om min personliga relation med Jesus. Under en period i mitt liv av en hel del ensamhet växte min relation med Jesus mycket. Det var egentligen då som mitt samtal med Gud på allvar tog fart. Det där som är så naturligt i våra vanliga vänskapsrelationer – det blev då också naturligt i min relation med Gud. Att jag ställer en fråga och Gud ger mig ett svar – en dialog med hela universums skapare – är inte det förunderligt stort så säg. Det tror jag dessutom alla, ja du med – kan få vara med om. Ju mer tid jag hänger med Jesus, desto mer tid vill jag ge till honom. Förra sommaren hade jag det riktigt gött, jag hängde med min underbara lilla familj i vår stuga. Efter ett antal veckor kände jag en gnagande känsla av att något saknades. Det var inte förrän jag några dagar senare när jag äntligen fick chansen att gå på gudstjänst i svenska kyrkan någon kilometer från vår stuga, som jag kom på varifrån den där gnagande känslan kom. Det var detta att tillsammans med andra få ära och lyssna till Gud – det var det jag hade saknat. Jag har en helt fantastisk familj, men för mig är livet mer än att ha en underbar familj och fina vänner, för mig finns det en dimension till som jag regelbundet behöver komma i kontakt med. Genom mina personliga samtal med Gud och genom att tillsammans med andra mötas för att gemensamt lyssna till Gud och ära densamma i en gudstjänst.

Vill du följa Jesus?

DU som redan följer Jesus – vill du idag bestämma dig för att fortsätta göra det, vill du börja eller djupna i din relation med honom, vill du gå ett steg till vill du låta honom få sätta agendan för ditt liv? Och ge dig själv chansen att också under sommaren få gemenskap med Gud och med andra kristna genom att besöka gudstjänster där du finns.

DU som inte följer honom du kanske kallar dig kristen, men i praktiken följer du dig själv eller någon annan – skulle du vilja ställa om ditt liv och börja följa Jesus? – Du är inte kristen – skulle du vilja bli det? Om ditt svar är ja – så behöver du i ditt hjärta ta emot Jesus och bestämma dig för att följa Jesus.

Har du frågor och funderingar eller vill du helt enkelt börja följa Jesus så hör gärna av dig till mig eller min kollega Lars Hermansson.

Med önskan om en välsignad sommar