På Gud beror allt

Det har med Gud att göra. Det är inte vad du och jag kan åstadkomma.
Det är vad Gud redan har gjort för oss.

Livet som kristen handlar om att förtrösta på en levande Gud, som redan har gjort allt för oss.

Han som är Skaparen. Han som skapade hela den här världen med sitt ord. Det var HERREN som skapade ljus i mörkret. Det var ingen av oss människor som gjorde det. Det var Gud.
Det var Guds idé att skapa människor på jorden för att befolka den. Det var inget vi kom på av oss själva. Gud sa: ”Låt oss göra människor till vår avbild, till att vara lika oss”.
1 Mos 1

Det var inte vi som skapade oss själva. Det var Gud.

Det var Gud som talade till Noa att bygga en stor båt, eftersom Gud såg att Noa hade en tro på Gud och han ville rädda någon när han sände regnet som föll över jorden och begravde delar av den värld han älskade så.
1 Mos 6-10.

Det var Gud som kallade Abram och sa att han skulle bli ett stort folk, trots att han var ”för” gammal i människors ögon och sina egna ögon. Hur skulle det gå till? Men det var inte Abram som gav sig själv kallelsen. Det var Gud som kallade.
1 Mos 12-22

Det var HERREN som visade sig i en brinnande buske för Mose. Det var Herren som talade till Mose och sa att hans tid var inne för att befria sitt folk. Men Mose, tyckte inte han var vidare talför. Men Gud var den som sände honom. Det var Guds utvalda folk. Det var inte Mose utvalda folk.
2 Mos 3

Vi lever i en tid där tron på Gud tas bort mer och mer. Tron och relationen till Gud ska vara privat. Och helst inte störa vårt samhälle. Det tas bort i våra skolor idag och läggs in annan andlighet. Samtidigt som det talas om att vi inte får påverka barn. Är det just kristendomen som är farlig?

Egentligen spelar det ingen roll – för Gud kan vi inte förpassa in i det fördolda. Gud är Gud vad som än händer i vårt samhälle. Och om vi som tror på Gud slutar berätta om det goda Gud har gjort för oss – då kommer stenarna att ropa. Hela skapelsen talar om en levande Gud som är högst närvarande. Det finns inget eller ingen som kan stoppa Gud, för han låter sig inte stoppas av någon.
På Gud beror allt. Vi lever i den här världen och på den här platsen, för att Gud ville det.
HERREN har en plan, en längtan, en väg för just dig. Ja, det är sant.
Gud älskar dig. Han har skapat dig och han längtar efter just dig.
Det finns en väg, en sanning och ett liv tillsammans med Jesus. Eftersom Gud älskade den här världen, gav han sin ende Son (Jesus Kristus), för att just du och just jag som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom.
Joh 3:16-17
Gud välsigne dig/ Linnea