Har du tid en stund?

Jag skulle vilja dela det vackraste jag har med dig…

Jag vill berätta om en ovärderlig skatt i mitt liv. Skatten jag har är mer värd än alla pengar du kan ha på banken, mer värd än hus, bil, företag, hotellkomplex, affärskedjor, guld, diamanter eller vad som helst annat som du kan tänkas äga. Sanningen är att inga pengar i hela världen kan köpa denna skatt, men om du vill så kan den också bli din.

Skatten är faktiskt något så enkelt som en relation. Skatten har gett mig en trofast vän som aldrig sviker, han finns alltid där. I denna relation har jag egentligen redan allt mitt hjärta begär. Fast ibland glömmer jag det och söker i trakter där jag egentligen inte har något gott att hämta. I relationen har jag alltid möjlighet att få förlåtelse för all min synd. Jag blir inte bara förlåten, jag blir renad och indragen i min väns ljuvliga närvaro, in i ett underbart ljus, ett ljus som inget mörker i världen kan rå på. Det ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det. Skatten är att jag i min vän alltid har ett lyssnande öra och när jag i min väns närvaro tystnar – får jag höra levande och verksamma ord som talas rakt in i mitt liv. Dessa ord bär att leva på, de ger mig riktning och glädje och skärpa, ibland genomskådar de mig och ofta överraskas jag av sanningen och pricksäkerheten i orden. Det är ord som jag aldrig själv skulle kunna tänka ut – ofta förväntar jag mig ett särskilt svar från min vän – lika ofta får jag svar från ett helt annat håll än vad jag själv tänkt ut. Ibland tilltalas jag genom bilder, men oftast landar ORDET i mitt inre i helt färdigformulerade tankar.

Min vän är allt annat än ett påhitt från min sida. Skatten är att jag har en relation med universums Herre och skapare – med honom som kom hit till jorden i mänsklig gestalt i det lilla Jesusbarnet i krubban. Min vän är Han som levde ett alltigenom gott liv och som älskade den här världen och alla oss människor ända in i sin egen död. Men tack och lov fick inte döden sista ordet. Han uppstod och lever idag.

Genom relationen med Jesus är jag indragen i en större dimension. Jag har en underbar familj, fantastiska vänner och släktingar och jag är oerhört tacksam för dem alla. I skatten har jag dessutom blivit indragen i en större verklighet, en som sträcker sig innan och bortom den korta flyktiga tid jag har på jorden. Man kan säga att jag är indragen i en räddningsaktion som gäller hela skapelsen och alla människor som bor här.

När jag gick på högstadiet för nästan 25 år sedan var det stort att ha en dator hemma. Jag kommer ihåg att min svenskalärare var imponerad av vår fina dator. Några år senare fick vi ett modem, det knastrade och tutade när man ringde upp nätet. En hel värld började öppna sig. Med dagens fiber kan du på några sekund ladda hem enorma mängder data om i stort sett vad som helst. Vår familj var fantastiskt nöjda med datorn och modemuppkopplingen när den kom. Men idag skulle det vara helt otänkbart att gå tillbaka till datorn helt utan tillgång till internet. Det skulle vi aldrig nöja oss med nu när en helt ny värld öppnat sig hemma i våra vardagsrum. En del människor, kanske är du en av dem, verkar nöjda och lyckliga med livet utan Gud. Det funkar bra, kanske för att du missat att det finns en dimension till. Livet utan Gud skulle kunna vara som att ha en dator utan uppkoppling. När du väl har kopplat upp ditt liv mot Gud och lever i en relation med Jesus får livet en helt annan dimension. Du ser saker som du inte sett förut. Du förstår mer om meningen med ditt liv, varför du kom till och varför du är här och du får vara en del i Guds stora plan för den här världen – vet du att Gud vill att alla människor ska komma till insikt om sanningen och Han vill att alla människor ska räddas undan meningslöshet, hopplöshet och svarta hål i våra inre.

Jag skulle inte kunna tänka mig att leva mitt liv utan relationen med Gud, det är en helt ovärderlig skatt i mitt liv. Det fantastiska är att denna skatt också kan bli din. Det enda du behöver göra är att öppna ditt liv för Jesus – be om förlåtelse för allt som blivit fel. Bjud in Jesus i ditt liv och tacka honom för att du är Guds älskade barn. När du gör det eller när du en gång i tiden gjorde det – då får/fick du en ovärderlig skatt i ditt liv. Den skatten vill lysa upp ditt liv och lysa igenom ditt liv så att fler får ta del av denna skatt.

Gud välsigne dig
Frida Blomberg