Gud stänger inte ned

Under ett halvår har vi fått vänja oss vid att inte ha några stora samlingar. De flesta av våra äldre medlemmar är extra försiktiga och stannar hemma helt.
Men det skapar en saknad efter andlig och mänsklig gemenskap. Därför är det roligt att vi nu kan öppna upp litegrann för lite mer vanliga gudstjänster. Men vi är väldigt försiktiga.

Gud har dock aldrig stängt ned. Han finns där oavsett vad vi känner, tänker och handlar.
Bönen finns alltid som en möjlighet. Gud lyssnar.

Att ta sig ut i naturen har blivit väldigt populärt i dessa tider, och på de mest omtalade ställena har det blivit trängsel. För många svenskar är ensamheten i den storslagna naturen på fjället, eller en stilla vandring på skogsstigen, bland det mest andliga man kan uppleva.
Skapelsen är ett av de starkaste vittnesbörden om Gud. Det är också ett tillfälle för den tystnad som vi så sällan unnar oss, eller ens vågar utsätta oss för. Som någon sa: Tystnaden är farlig, man kan ju rentav få höra Gud tala.

Nu är det ju så att Gud är god och full av ljus, och vi har ingenting att vara rädda för inför honom. I Jesus har han visat oss sin kärlek och barmhärtighet. Och han vill gärna stämma möte med dig lite oftare.

Varma hälsningar
Pastor Lars Hermansson