Glöm inte att vattna…

När jag i våras gav mig av till stugan för att vara i ensamhet två dagar så skickade min stugägarkompis med mig orden: Glöm inte att vattna…

Som ni kanske minns så var våren väldigt varm och torr. Att vattna trädgårdslandet var helt avgörande för att frön skulle växa och ge sallad, morötter, palsternacka och allt vad vi nu stoppat ner. Det sägs att det är bäst att vattna på kvällen, när solens starka strålar inte längre hindrar vattnet från att ge jorden rikligt med fukt. Det gjorde att jag väntade med att vattna och istället tog tid att bara vara.

När kvällen närmade sig så drog regnet in och den där uppgiften som hade getts mig behövde inte längre göras. Du som läser detta kanske ser det som en slump – men just denna vår var det högst ovanligt att det regnade alls och att det då skulle regna just den kvällen när jag behövde vattna var ändå ganska osannolikt – för mig blev det ett tecken på Guds stora omsorg om mig. Han lät det regna och tog på så sätt bördan av mina axlar. Detta är bara ett litet exempel på det som jag så ofta upplever att Gud förmedlar.

Jag är övertygad om att Gud vill förmedla omsorg
rakt in i ditt liv och din vardag.

Vid ett annat tillfälle när kraften tagit slut och jag tog en paus från alla andra och la mig vid havet i solen för att slappna av så gick det inte särskilt bra att slappna av. Tvärtom ju mer jag försökte slappna av desto spändare kände jag mig i axlarna och den lilla pausen jag hade började lida mot sitt slut. Jag gav upp mina avslappningsförsök, klev upp från stranden och började gå tillbaka till de andra. Så fick jag syn på en bänk – jag satte mig på den och fick en enormt vacker vy framför mig – när jag sitter där så tittar jag av någon anledning ner i handväskan och där ligger en liten lapp och där läser jag: Han ger mig ny kraft och leder mig på rätta vägar sitt namn till ära /Ps 23:3/.

Vad jag inte kunde åstadkomma själv, det möjliggjorde Gud genom att ge mig ett bibelord som var mitt i prick och dessutom en helt bedårande utsikt – i den stunden kände jag hur krafterna började återvända och jag kunde stärkt gå tillbaka till de andra.

Vem du än är som läser detta så vill jag att
du ska veta att Gud har omsorg om dig.

Gud älskar dig och han vill inget hellre än att fylla ditt hjärtas behov med det du innerst inne längtar efter. Tänk om du skulle testa att vända dig till Gud med ditt liv – bli i så fall inte förvånad om Gud låter ett välbehövligt vårregn vattna ditt liv, om bördan från dina axlar lättar eller om du får känna att krafterna återvänder och att du får skåda en bedårande utsikt.

Med önskan om en välsignad augusti
Frida Blomberg