Du är värdefull

Tillhör du de som självklart tycker att detta gäller alla andra, men tvekar om detta verkligen gäller dig. Det är någonstans lättare att säga Du är värdefull än att säga Jag är värdefull och det kanske är särskilt svårt de stunder när du känner dig bortglömd och övergiven. När någon glömt att bjuda med dig på festen eller när du inser att du inte står överst på kompislistan hos den som du så gärna vill hänga med eller när du helt ofrivilligt sitter själv hemma en fredagskväll.

Jesaja berättar i sitt 49:e kapitel i bibeln att Guds eget folk kände ungefär sådär inför Gud. De sa: Herren har övergett mig, Gud har glömt mig. Då svarade Gud genom att berätta om en mamma – glömmer en kvinna sitt lilla barn, bryr hon sig inte om den hon själv har fött? Och även om hon skulle glömma, glömmer jag aldrig dig. Du är för värdefull för att glömmas bort. Du är skapad av Gud, Han vill ditt liv. När du sitter där ensam i soffan – varför inte ta chansen och våga öppna dig för Gud? Den Gud i vars ögon du är enormt värdefull, den Gud som aldrig överger eller sviker dig. Även om alla andra verkar ha glömt dig – så vet att Gud glömmer dig aldrig! Aldrig!

Har du någon gång skrivit en persons namn i din hand? Kanske har du till och med tatuerat in ditt barns, syskons eller respektives namn på kroppen. Om du gjort det så betyder troligtvis den personen enormt mycket för dig.

Vet du, Gud har skrivit ditt namn i sina händer. Han glömmer dig aldrig, Han vet ditt namn – och då tänker jag inte bara på en slags etikett på din person – Gud vet din verkliga identitet, den du innerst inne är, han känner dig bättre än du själv och han älskar dig så pass mycket att han skrivit ditt namn i sina händer. Är inte det stort så säg. Jag tänker på en sång som går så här:

Du är fin, för Gud har skapat dig. Du är dyrbar, för Gud älskar dig
Skön är du i Guds ögon. En ädelsten i hans hand

Sången gäller inte bara alla andra – den gäller också dig – därför är det gott att också sjunga följande rader – testa ska du få se:

Jag är fin, för Gud har skapat mig. Jag är dyrbar, för Gud älskar mig
Skön är jag i Guds ögon. En ädelsten i hans hand.

Du vet väl om att du är värdefull

/ Frida Blomberg