Älskad och sedd

Har du någon gång sett den där irrande blicken hos en kvinna. Först står hon still och liksom söker av hela området med blicken. Sedan går hon runt och letar först planlöst lite här och var, sedan mer systematiskt – varenda liten vrå blir genomsökt, varje möjligt gömställe blir avslöjat. Oron i blicken går inte att ta miste på – den växer och ju längre letandet pågår desto mer oroade blir ögonen, de blir blanka av tårar – rödsprängda av växande panik. Kvinnan letar efter sitt älskade barn. Hennes letande pågår ända tills hon finner barnet.

När barnet och mamman återförenas går glädjen inte att ta miste på. Hela kvinnans varelse utstrålar lättnad. Nerför hennes kinder rinner tårar av glädje, hennes rödsprängda ögon är nu till bredden fyllda av kärlek. Barnet är hemma, det kryper tryggt ihop i sin moders famn och lyckan är total.

När jag ser den letande förtvivlande mamman ser jag en bild av Gud och barnet skulle kunna vara du. Min tro är nämligen den att alla människor är skapade av Gud och om det är sant kan också alla människor dig inkluderad, hitta hem hos Gud. Jag vet inte om du vet om det men du, just du, är lika älskad av Gud som det borttappade barnet är av sin mamma. Gud har förmågan att vara personlig med var och en av oss – Gud ser dig, vet om hur du har det och bryr sig om hur det går för dig.

Du som är…

vilse, som inte vet varför du är till, som funderar över meningen med ditt liv

…lycklig som har allt du behöver, som har vänner och en underbar familj och som ändå någonstans känner en gnagande känsla – är detta allt?

…fast i en ändlös kamp, ekorrhjulet snurrar snabbare och snabbare, du orkar inte längre bära upp ditt livsprojekt

Tänk om du just i detta nu skulle lyfta blicken från ditt liv och säga: Gud om du finns, om du är ute och letar efter mig om du har svaret på att livet är mer än det lilla jag själv kan skapa om du kan ta mig igenom mitt livs storm – synliggör dig i så fall konkret för mig så att jag kan få hitta svaret på mitt livs frågor och så att jag kan få hitta hem hos dig.

Du är älskad och sedd det är min tro

Det är min tro att du är skapad av Gud.  Om detta är sant innebär det att du är oerhört värdefull, älskad, sedd och efterlängtad. Gud står och spejar efter dig med dörren på vid gavel – vill du så är du välkommen hem – när du väljer att komma hem så blir det glädjefest för din skull och hemma hos Gud har du en relation som bär dig genom allt, du behöver inte längre vara den som bär – Gud vill bära dig och hela ditt liv.

Frida Blomberg