Baptistkyrkan Linköping söker pastor 50-75 % under föräldraledighet

Under förutsättning att vår pastor Frida Blomberg tar ut ca ett års föräldraledighet som planerat från februari 2020 utlyser vi ett vikariat på 50-75 %.

Vi är en församling med visionen vi vill växa, både på djupet och i antal.
Församlingen med drygt 100 medlemmar har den djupare visionen att vi vill:
– Predika Jesus Kristus genom våra liv och i våra samlingar,
– Vara en plats där man kan söka, utmana och utveckla sin tro,
– För alla vara en gemenskap som ger stöd, värme och vägledning.

Arbetsuppgifter
Vi söker en utåtriktad pastor som är beredd att hjälpa och vägleda. Du kommer att arbeta tillsammans med pastor Lars Hermansson och ytterligare en medarbetare*. Tanken är att du ska predika, arbeta med evangelisation och utföra ytterligare pastorala uppgifter. Tillsammans kommer vi att komplettera med arbetsuppgifter som stämmer överens med dina erfarenheter och kompetens.
*/ med uppgifter omfattande körsång och administration.

Ansökan
Du är välkommen med din ansökan, senast 2020-01-05. Vi hanterar ansökningarna löpande. Skriv ett personligt brev med bifogat CV. Adressen är Baptistkyrkan Linköping, c/o Agnetha Bennstam, Klostergatan 46, 582 23 Linköping. Eller skicka e-post till agnetha.bennstam(at)gmail.com. Frågor kan även ställas till församlingens föreståndare och pastor Frida Blomberg, e-post:  frida.blomberg(at)baptistkyrkanlinkoping.se, tel: 072-250 88 04 och ordförande Agnetha  Bennstam, tel: 072-583 86 68. Även vice ordförande Bengt Rosén kan svara på frågor, tel: 072-975 79 36, e-post: bengt.rosen8(at)gmail.com.

Linköping
Baptistkyrkan ligger centralt i Linköping. Linköping växer och är Sveriges femte största kommun med 160 000 invånare. Universitetet har 32 000 studenter och 4000 medarbetare. Andra viktiga arbetsplatser är Universitetssjukhuset och SAAB.
Publicerat 2019-11-07